vrijdag 28 september 2012

Bastienne


“CHANEL!” riep Bastienne op de vraag –wat is jou favorieten kleding merk- waar op ze haar lippen rood kleurde met haar rode Chanel lippenstift. Maar na dat ze haar laste blik had gegeven in haar kleine mee neem spiegeltje riep ze ‘Ohnee! Valentino! Chanel maakt namelijk niet altijd mooie kleding en Valentino wel!’
Het was al vrij duidelijk Bastienne houdt van mooi en classic.
Maar dat voor oordeel weert bevestigt na de vraag –wat is jouw kleding stijl?- ‘classic met parels enzo.’ Ik had daar voor al de vraag gevraagd – wat is jou lieveling kledingstuk?- waarop Bastienne beantwoorden ‘mijn zwarte hogen rokje beetje jaren 50 stijl’ maar Bastienne had net de vraag wat is jouw stijl? Beantwoord en begon weer haar lippen rood te stiften met haar lippen stift maar na haar boven lip rood gemaakt te hebben schreeuwde ze ‘EN SEXY!’ wantja Bastienne is wel classic maar laten we sexy ook niet vergeten.

 

Accessies

Het weert wel langzamer hand duidelijk dat Bastienne een meisje is die wel wist wat ze wou en wat haar stijl is. Daarom werd het allemaal interessanter voor mij dus kon ik niet wachten om de volgende vraag te vragen. Wat voor ondergoed draag jij?
Na eventjes na te denken beantwoorden ze de vraag met ‘mijn balkon BH en geen string ofzo gewoon een boxer en met kant.’ En weer sloeg dat antwoordt op Bastiennne haar stijl. Classic.
Toen ik vroeg over haar sieraden viel alles op zijn plek nog een bevestiging op haar stijl ze vertelde mij dat ze eigenlijk altijd een kettinkje droeg die van haar overgroot oma was geweest een klein goud strikje met een pareltje ook had ze een ring om met een pareltje ze vertelde mij dat ze die parel drie keer was verloren maar ook drie keer had je het niet kwijt gewonden ik weet niet hoe zei daar over denkt maar ik vindt dat wel bijzonder net alsof haar iets probeerde te overgroot oma probeert te vertellen
Toen ik de vraag wat is jouw make-up? Vroeg beantwoorden ze ‘mascara en een lintje boven mijn ogen het zit in mijn sisteem’ zelf vind ik dat wonderbaarlijk jaloers makend want ik doe al drie jaar met moeite elke dag mijn make-up op en dat dunne randje net boven haar ogen maakt Bastienne classic.

 

Kleur

‘van groen tot blauw zijn mijn kleuren en zwart natuurlijk!’
Zelf vond ik dit antwoord wel grappig aangezien ik Bastienne alleen nog maar in wit en roze tinten heb gezien het eindige blauw achtig wat ik heb gezien bij Bastienne is haar blauwe spijkerjasje

 

Favo

Zelf was ik een beetje klaar met de standaard vragen dus vroeg ik de vraag –wat is jouw mooiste jurk?- ik wist al welk antwoord ze ging geven want ze had al met trots aan mij haar blauwe zelf gemaakte Valentiono jurkje laten zien en zo als ik verwachte gaf Bastienne het antwoord ‘mijn zelf gemaakte blauwe Valentino  jurkje of te wijl het lauren conrad  jurkje’ ik lachte in mij zelf en bedacht ik opeens dat ik eigenlijk al na de tweede vraag Bastienne kende. Ik kon aar hele kleding kast al voor mij zien maar 1 vraag miste in mijn gedachte en die vraag was – wat zijn jou lievelings schoenen?- zonder enige twijfel zei Bastienne ‘van plat tot hoog als het maar laarzen zijn’
En natuurlijk paste ook dat antwoord helemaal bij Bastienne.
Bastienne zonder laarzen is Bastienne niet.

 

 

 

vrijdag 7 september 2012

Pashokjes gesprekken

Pashokjes gesprekken,
sorry dan ik lang geen blog heb geschreven maar ik had vakantie en heb genoten van de dingen waar ik gelukkig van woord, feesten eten vrienden familie en laten we het zonnetje en winkelen ook niet vergeten.
maar deze blog gaat over pashokjes gesprekken.
ik weet niet of ik raar ben maar pashokjes gesprekken zijn best grappig en ook handig je komt vaak de roddels te weten en ook hoe het af is gelopen met dat stelletje dat schreeuwend zaterdagnacht op straat stond.
zelf praat of naja schreeuw ook altijd naar mijn vriendinnen in pashokjes dat geef ik eerlijk toe.
ik moet zeggen de gesprekken tussen twee meisjes in pashokjes zijn het leukst iemand woord meestal tot het bod afgekraakt en ondertussen zeggen ze welke jongen ze mee aan het Whats Appen zijn en beoordelen ze of ze te dik zijn in dat jurkje wat ze passen.
Jongens zijn een beetje saai de eene zegt 'staat het'of 'past het goed' en dan geeft die het past een 'hmm'of een ''mmh' als antwoord.
moeder en dochters is altijd ruzie of gewoon eigenwijs puber gedrag.
de dochter is net een bh aan het passen en moeders zijn te ongeduldig dus de moeder gooit al het pas hokje open of naja zelf noemen moeders het 'ben je al klaar?' en dan zonder de kans om ja of nee te zeggen trekken ze al de deur open waardoor de dochter 'maam! ik sta zo wat naakt en jij doet het open' waar op de moeder koeltjes reageert van 'nou euh niemand heeft je toch gezien' misschien begrijpen moeders niet dat net die eene leuke jongen met zijn moeder aan het shoppen is en je moeder het pashokje open maakt en net die jongen langs loopt met zijn moeder en jij daar leuk half naakt staat.
meestal gaan de moeders dan het ook nog afkraken wat alles leuker maakt de dochter vindt het leuk alleen de moeder vindt het geen pan.
en ik als dochter kan niet iets dragen wat mijn moeder niet leuk vindt ik weet niet wat het is maar als mijn moeder iets afkeurt draag ik het ook gewoon niet.
maar ik moet toegeven moeders mogen in het pashokje van de dochters kijken want ergens is het ook wel schattig van die moeders.
pashokjes gesprekken zijn nooit charmant of gaat nooit over Fashion maar het is geweldig.
ik luister altijd met plezier naar.
ook heb je vaak moeders die gaan shoppen met twee of drie moeders.
de moeders praten altijd over hun kinderen en dieet's of over koken.
'ow wat toevallig ik at gister ook brocolie' goh was in de aanbieding half Nederland at gister broccoli.
en ohja die moeders praten ook altijd over hun zoons of dochters eerste liefde.
'ja het is een leuke meid maar eten kan ze niet en ze doet tandarts opleiding dus wij hebben niet te klagen als  schoonouders' hahaha net alsof ouders iets te mogen klagen hebben over de liefde van hun kinderen.
of 'ja ik pas echt niet meer in L geef mij maar XL' en dan die blik in die vriendin ogen die net uit dat pashokje is gekomen ik zie der dan denken -shit! moet ik nu zeggen dat ze wel in een L past ik zag al lang dat ze dik is geworden- en dan de twijfeling in de lippen en dan toch zeggen 'nee joh! je past echt wel in een L' waarop de iets te dikken moeder toch met een L naar buiten komt.
als je de H&M pashokjes staat heb je de roddelende meisjes die net naar de eerste gaan of de meisjes zo als ik 16/17 jaar die alleen maar over uit gaan praten.
maar meestal is der ook ruzie tussen vriendinnen.
zo stond ik laats in een H&M  pashokje en hoorde ik een gesprek van drie meisjes.
'woow mijn rooster is echt kut' zei meisje 1 tegen meisje 2 en 3 waarop meisje 2 en 3 kei hard schreeuwden 'nee jij heb niks te zeuren onze is kutter!' toen zei meisje 1 'maar luister mijn sigaretten zijn op wie van jullie durft te halen?' blijkbaar waren ze alle drie nog geen 16 kijk als ik over roken zou praten in de H&M zou vast wel weer mijn moeder net ook iets aan het passen zijn en dat horen want ik heb altijd van die dingen maar dezen meisjes hadden geluk.
opeens ging meisje 2 heel zacht praten en zei 'ik durf wel te halen maar als ik van jou dan het nummer mag van die jongen' toevallig ken ik 'die jongen' dus voor mij werd het steeks interessanter.
meisje 3 begon weer te schreeuwen en zei 'JA NIET DOEN HOOR dan haal ik het wel voor je' meisje 3 vindt die jongen blijkbaar dus ook leuk.
meisje 2 zei daar op 'dus je vindt hem toch leuk!' toen kwam de ruzie meisje 3 en 1 weerden boos op meisje 2 en toen meisje 2 zei 'Nou die broek maakt je ook dik snap wel waarom die jongen je niet wilt' waren de poppen aan het dansen.
het eenige wat ze nog zeiden was ja en nee en zei meisje 2 nog als einde 'ik haal zelf wel sigaretten' en liepen ze alle drie met hun telefoon in hun handen zonder op te kijken de pashokjes uit.
en uit eindelijk heeft die jongen geen 1 van die drie meisjes maar gewoon een andermeisje.
die ruzie's zijn heel herkenbaar eigenlijk zijn alle pashokjes gesprekken heel herkenbaar.
het aller leukste van de pashokjes gesprekken is dat het nooit over Fashion gaat terwijl het toch echt wel alleen maar draait in een winkel om Fashion.
tip van Jet kijk goed om je heen als je een pashokje in gaat voordat je over iemand gaat praten ik heb vaak genoeg gehad dat ik over iemand iets zei terwijl zij of hij gewoon zelf iets stond te passen.

xolove.